ZONNESTROOM

Rendement

Het rendement van uw investering is afhankelijk van de opbrengsten van uw zonnepanelen. Deze opbrengst is afhankelijk van de oriëntatie van uw dakvlak ten opzichte van de zon en de hellingshoek van uw dakvlak. Daarnaast is de opbrengst afhankelijk op welke locatie in Nederland uw dak is gelegen. De kust en het zuiden van ons land ontvangt meer zon dan het noorden en oosten van het land.

Vereenvoudigd voorbeeld:
Stel u bestelt een systeem van 3.600 Wattpiek inclusief installatie voor € 6.467. Bij de juiste dakoriëntatie en hellingshoek loopt uw opbrengst op tot 90% van 3.600kWp ofwel 3.240 kWh. Bij een energieprijs van €0,24 per kWh ligt uw opbrengst dan rond de €777. Het rendement in het eerste jaar is dan ongeveer 12%. Rekenen we de verwachte prijsstijgingen van de energiekosten mee dan komen de rendementen nog hoger uit.

Groene lening

Als u geen eigen geld kunt of wilt vrijmaken voor de aanschaf van zonnepanelen kunt u hiervoor ook geld lenen via een zogenaamde 'groene lening'. De rente op deze lening is aanzienlijk lager dan de maandelijkse besparing op uw elektriciteitsrekening als gevolg van de zonnepanelen.

GreenLoans biedt u een dergelijk lening. Meer informatie over deze groene lening vindt u op www.greenloans.nl Wij helpen u graag bij uw aanvraag voor een groene lening.